Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с разход, само не знам с колата ми ли е, или с честността на пишещите тук...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Все оше имам и 156-ца 105 кс.
    Градско : 6.5 литра
    Извън: 5.1 лира
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
      Все оше имам и 156-ца 105 кс.
      Градско : 6.5 литра
      Извън: 5.1 лира
      Въй, въй, въй...

Сигур гасиш по нанадолнище и/или разпъваш некви платна като духа вятър... Па може и да буташ чат-пат.

Аз пък имам бензинова 147ца, дето ми гори 7,5/100 на дълго и 13,5/100 на градско. Ха ся де
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
        Въй, въй, въй...

Сигур гасиш по нанадолнище и/или разпъваш некви платна като духа вятър... Па може и да буташ чат-пат.

Аз пък имам бензинова 147ца, дето ми гори 7,5/100 на дълго и 13,5/100 на градско. Ха ся де
        Не карам си я 6 години вече я имам, и си е густо, като заредя забравям кога за последен път съм зареждал....
        sigpic

Comment

Не карам си я 6 години вече я имам, и си е густо, като заредя забравям кога за последен път съм зареждал....
          Мда, то коя по напред да караш. Според собствените ти писания не правиш общо повече от 300-400км на месец. И верно ако пълниш догоре, ти изветрява нафтата по резервоарите на колите....

Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Около 500 км на месец карам, 156-цата се кара малко от жената.
            sigpic

Comment

Язе пъ иъм ламя,и градски и извън мое двайсе кила бенз на сто да пие.
              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Тая 105ца освен да се кара от единия край на бул, България до другия с 60-70км/ч ... иначе не я виждам да гори 6.5/100
                Ама може да е от влажния дунавски въздух
                ex - 147 16v multijet

Comment

Аз съм сигурен и че 90% от хората тука не вярват и на твоето клипче с разхода 3.7/100, в крайна сметка всеки си знае сам колко му гори колата..
                  Аз на 155-цата Арезето съм годокарвал до 12.5 градско бензин с доста спокойно карнане,ама съм го докарвал и до 21-22 и всичките ми авери викаха ква ламя била, докато не си признаха ,че и техните спреляци дават по 12-13 бензин градско. Единия караше от феноменалните и икономични опел вектра А 115коня и като ходеше само на работа с нея по 6-7 км студена и я докара до 17/100 в града
                  EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                  EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                  NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

След 3 едита на тоя пост .... ся като се замисля си прав.
                    Няма смисъл да се "хабя".
                    Last edited by emzo; d.m.y г., 10:59.
                    ex - 147 16v multijet

Comment

....
                      Last edited by Mury; d.m.y г., 11:43.
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Да се върнем за момент на пеперудките. Защо мислите, че като се махнат, ще падне разхода? Питам понеже аз имам точно обратните наблюдения от едно бмв 525д.
                        '05 166 V6
                        '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                          Да се върнем за момент на пеперудките. Защо мислите, че като се махнат, ще падне разхода? Питам понеже аз имам точно обратните наблюдения от едно бмв 525д.
                          При мен лично,няма разлика в разхода,със и без пеперудки,но махането на ДПФ-а и ЕГР-а съчетано с ремап,на някои коли сваля до 1-1.5 л. разхода.
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Е това е несериозно, с каква нафта карат англичаните... незнам какви алфи има около теб, и как карат хората също, като толквоа не вярваш, заповядай в Русе.
                            Защо не попиташ Радо за разхода, той има наблюдения!?

Или просто не ти се иска да го признаеш....!
                            Къв Радо какви пет лева.Днес се обадих на бившия собственик на колата ти,г-н Соларов.При него разхода в София не е падал под 14л градско!!!
                            Така че,престани да подвеждаш/ЛЪЖЕШ/.

---------- Post added at 09:19 ---------- Previous post was at 09:17 ----------

Явно забравяш и много други неща!
                            sigpic
                            Alfa Romeo 159 SW TI-ex
                            Alfa Romeo Crosswagon 2007 Mercedes GLK350 2009
                            http://www.facebook.com/VenturaGarage

Comment

Пиша в отговор на автора на темата. Може да се повторя с някой, но не ми се четат 5 страници. Разходът, който е посочен не е ненормален още повече, че колата е с работещ dpf в незнайно състояние. Винаги съм имал своето принципно мнение за автопилота/темпомата. Не съм го споделял за да не го обяви някой за ерес. Напоследък обаче няколко човека ми сервират подобна информация без да съм ги провокирал така, че ще го споделя - колата гори на автопилот повече. Това странно на пръв поглед твърдение си има своята логика. При стандартно каране със средна 120 реално се кара със 140 по надолнищата и със 100 по нагорнище(примерно). Автопилотът "спира" колата по надолнището - точно когато и се върви и дава всичката газ по нагорнище - точно когато не и се върви. Та поддържането на еднаква скорост навсякъде си има цена.
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Нищо подобно, темпомата дава всичката газ, ако го пуснеш от 90 , докато стигне 140.

Ако е закован на 140 и ако след надолнището следва баир, подава плавно газ.

Темпомата може да даде висок разход при ниска скорост 90-100-110, когато мотора се тормози при изкачване. Е предплолагам автоматика на Явката ще свали предавка.
                                ex - 147 16v multijet

Comment

Working...
                                X